VINBÖNDER

VÅRA VINBÖNDER

Vinhuset Massussi grundades 1985 av Vittorio och Giuseppina Ruggeri Massussi. Familjens passion för vinodling daterar från mitten av 1900-talet när deras förfader Luis redan producerade rött vin.


Ferghettina är en väletablerad vingård på 200 hektar med odlingar fördelat över 11 byar i Franciacorta. Organiska odlingsprinciper används för att utnyttja de olika jordarnas resurser så effektivt som möjligt och för att höja kvaliteten på vinerna.


il maiolo är idag en ekologisk vingård som ligger vid foten av den historiska Val Nure, en region i norra Italien. De använder bara de bästa traditionella vinframställningsmetoderna från tidigare generationer för att skapa verkligt unika och minnesvärda viner.

KOMMANDE VINBÖNDER

Monte Alto, Franciacorta

Alberto Tribbia är en välutbildad enolog. Efter många års erfarenhet i Italien och utomlands bestämde han sig 2014 för att realisera sin dröm om en egen vingård vid foten av berget Monte Alto i Franciacorta. Hans fokus ligger på Pino Nero vilket genomsyrar hans produktion. Han framställer såväl mousserande Franciacorta som stilla röda viner men produktionen är ännu relativt blygsam.


La Romiglia, Veneto

Familjen Gazzos vingård ligger i Verona och Valpolicella. Familjen har sedan många år en stor passion för vin och driver ett organiskt jordbruk. Produktionen ligger på omkring 20 000 flaskor per år. De har en bred produktion med allt från traditionella till moderna nytänkande röda och vita viner. Amaroneviner väntar i tankarna. Flera av deras viner har redan vunnit priser.


Malaspina, Emilia Romagna

Underbar vingård med anor i Bobbio, Emilia Romagna. Familjen som driver vingården härstammar enligt väldokumenterade källor från en av världens äldsta släkter (956). Med varsam hand har Currado Malaspina skapat ett modernt jordbruk och ändå lyckats behålla många fina traditioner sedan 1700-talet. Vinkällaren bjuder på en mogen bukett med kvalitetsviner bl.a. från druvorna Pino Nero till Ortrugo


Rabino, Piemonte

Familjen Rabino driver sedan många generationer både en vingård och ett organiskt jordbruk med biffkor. Den ambitiösa verksamheten har gett dem ett närmast självförsörjande system som är oerhört modernt och klimatsmart. Vinproduktionen om ca 50 000 flaskor om året rymmer en fin palett av viner främst på de välkända druvorna Barbera, Nebbiolo, Bonarda och Arneis.


Oro d'Etna, Sicilien

Sedan 30 år driver familjen Costa en underbar farm på östra sidan av vulkanen ETNA, 550 meter över havet. Den vulkaniska jordmånen och den höga höjden skapar en magisk terroir för vinproduktion. Druvorna är lokala med lång tradition. Tack vare ett noggrant urval av skörden ligger resultatet på en mycket hög nivå med stor smakrikedom. Vinproduktionen kompletteras med en stor produktion av honung och olivolja.


Bonfadini, Franciacorta

I hjärtat av Franciacorta ligger Bonfadini med anor från 1950-talet. Idag drivs verksamheten av en kvinna, Francesca Bonfadini, vilet är ovanligt. Hon har lyckats skapa en modern och välrenommerad verksamhet, med inte mindre än sex olika typer av Franciacorta. Hennes viner har fått många utmärkelser. Produktionen ligger idag på ca 120 000 flaskor med en ambition att öka till 200 000 flaskor. 

 

Poderi Roccanera, Piemonte

Roccanera är vingård i Piemonte som funnits i familjens ägor sedan mer än 100 år. Under senare
år arbetar familjen Negro intensivt med att skapa ett modernt och hållbart jordbruk samtidigt
som de är angelägna om att hålla fast vid de äldre traditionerna. Det innebär t.ex. att de skapar
endruvsvin och att vinerna enbart produceras av deras egna druvor. Produktionen är bred och
erbjuder bl.a. viner från Moscato och Nebbiolo.


La Mosca Bianca Bio, Piemonte
I hjärtat av Piemonte hittar vi en unik och helt organisk producent av naturviner. På temat ”Slow
living” uppfyller familjen Sacchetto sin dröm att tillverka ekologiska och autentiska produkter. I
paletten finns en underbar röd Cabernet Sauvignon och både vit och orange kraftfull Chardonay.


Tenuta Borri, Emilia Romagna
I underbara omgivningar ca 500 meter över havet har det i mer än fem generationer producerats
vin i Emilia Romagna. Idag är produktionen om ca 15000 flaskor per år uteslutande ekologisk.
Andra Prudelli är professor i agrikultur och driver verksamheten med stor kunskap och
entusiasm. Hans breda palett bygger uteslutande på gamla traditioner där processen är helt
spontan utan filtrering och inga tillsatser. Resultatet är slående!


La Collina, Lombardiet
Det är sällsynt men glädjande nog finns det kvinnliga vinmakare! Sara Invernici driver idag en
modern vingård i femte generation. Gården är belägen ca 300 meter över havet i trakten kring
Bergamo och har funnits i familjens ägo sedan mer än 100 år. Produktionen är idag på omkring
90000 flaskor per år och bygger främst på blå druvor.